Dokumentärer

MYSTERIET PÅ BIBLIOTEKET

Det är uppenbart att något inte står rätt till på Kungliga Biblioteket. Dyrbara rariteter försvinner och allt tyder på att en anställd ligger bakom. Men vem? En hemlig spaningsgrupp börjar diskret följa den okända gärningsmannens spår i register och magasin.

Bibliotekarien är en radiodokumentär om brott och dubbelspel i Sveriges akademiska elit. Sänd i P1 2008. Nominerad till Ikarospriset och vinnare av Stora Radiopriset för bästa reportage.

GÅTAN GÖRAN LINDBERG

Polischefen Göran Lindberg är mediernas älskling, kvinnojourernas idol och politikernas skyddsling. Han turnerar land och rike runt och talar om jämställdhet och mäns våld mot kvinnor. Men ingen anar att polischefen i åratal bär på en fruktansvärd hemlighet.

Gåtan Göran Lindberg sändes 2010 och är den mest nedladdade P1-dokumentären någonsin.

WIKIREBELS – MED LÄCKAN SOM VAPEN

Den första djuplodande TV-dokumentären om WikiLeaks och Julian Assange – från 2010. Producerad av Bo Lindquist och Jesper Huor, för SVT.  Sänd i ett 30-tal länder.

FALLET PETER MANGS

Om popmusikern som förvandlades till rasistisk seriemördare. Radiodokumentär av Jesper Huor och Magnus Arvidson. Med musik av lapsteelgitarristen Fredrik Kinbom.

HVEM DREPTE SIRI OCH JOAKIM?

Om attacken på FN-kontoret i Mazar-e-Sherif 2011, Afghanistan, av Jesper Huor och krigsreportern Anders Sömme Hammer för NRK Brennpunkt och SVT Dokument Utifrån.

KRIGETS PRIS

Möten med självmordsbombare, soldatmammor och barn. P1-dokumentär från Afghanistan 2009.