DOKUMENTÄRER

Bibliotekarien – boktjuven som sprängdes

I november 2004 skakas Kungliga Biblioteket i Stockholm av ett avslöjande. En av institutionens specialister har stulit ur samlingarna. Böcker värda miljontals kronor är borta. Vem var mannen som i åratal förde kollegorna bakom ljuset? Belönad med Guldörat, nominerad till andra priser. Den mest repriserade P1-dokumentären genom tiderna – fjorton repriser. 

Kulturprofilen, kvinnorna och Akademien

P1-dokumentär från 2018 om kulturprofilen och hans väg mot kultureliten innersta krets.

Wikirebels

SVT-dokumentär om Julian Assange och läckorna från Irak och Afghanistan. Prisbelönad, visad i över 30-länder. Samarbete med regissör Bo Lindqvist.

Mot Andra Världar 

Om klassiska svenska rollspel och om hur arvet från åttiotalets spelvärldar som Mutant och Kult lever vidare idag hos konstnärer som Simon Stålenhag, Johan Egerkrans och författare som Karin Tidbeck och Anders Fager. 58 minuter dokumentär för SVT:s K-Special 2020.

Sista natten som becknare

Kortdokumentär för SVT Play om en kokainlangare.

Gåtan Göran Lindberg

Polischefen Göran Lindberg är mediernas älskling, kvinnojourernas idol och politikernas skyddsling. Han turnerar land och rike runt och talar om mäns våld mot kvinnor. Men ingen anar att polischefen bär på en fruktansvärd hemlighet. P1-dokumentär.

Tragedin i Mazar-e_Sherif

Dokumentär för SVT och NRK om attacken på ett FN-kontoret i Afghanistan 2011. (ej online). Samarbete med norske krigsjournalisten Anders Sömme Hammer.

Fallet Peter Mangs

P1-dokumentär om serieskytten Peter Mangs i Malmö, om den motsägelsefulla människan – popmusikern som förvandlades till rasistisk seriemördare.

Krigets pris

Dokumentär för P1 från 2008 om kriget i Afghanistan där en självmordsbombare, en brittisk veteran och flera afghaner vars anhöriga dödats av amerikanska specialstyrkor och bombattacker intervjuas. (ej online)